maandag 11 januari 2010

Veel mis in Nijmeegs kinderdagverblijf

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft per direct een kinderdagverblijf in die stad gesloten omdat de opvang niet aan de regels voldoet.
De GGD constateerde tijdens inspecties ernstige overtredingen bij Kinderpaleis Kleur-Rijk, locatie De Boomhut. Omdat de situatie niet verbeterde, heeft de gemeente op advies van de GGD de kinderopvang gesloten.
Naast dat er veiligheids- en gezondheidsregels werden overtreden, bleek een van de pedagogische medewerksters niet gekwalificeerd en had een van de leidsters tijdens de inspectie te veel kinderen onder haar hoede.
Ook is er volgens een gemeentewoordvoerster onder andere niet gemeld aan de brandweer dat er een slaapruimte is in de opvang, terwijl dat wel verplicht is. Ook was de slaapruimte niet goed afgescheiden, waardoor het vanuit een naastgelegen bedrijf mogelijk was om in de slaapruimte te komen.
De ouders van de tien kinderen die werden opgevangen in het kinderdagverblijf zijn dinsdagavond geïnformeerd over de sluiting. De kinderen worden (tijdelijk) in een andere kinderdagverblijf opgevangen.
Als uit een volgende inspectie blijkt dat het kinderdagverblijf aan de regels voldoet, mag het weer open, aldus de gemeente.

Geen opmerkingen: